Oppdatering Covid-19: Driftssituasjonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Situasjonen eskalerer igjen over hele Europa. Dette til tross er ikke begrensningene på det nivået vi så i vår og vi greier fortsatt å opprettholde stort sett normal aktivitet.

Fortsatt er det fokus på hygieneregler og andre myndighetspålagte anbefalinger og påbud.

Våre transportlinjer

Europa – bil

Når det gjelder våre transportlinjer i Europa så går dette nå stort sett som normalt i samarbeid med våre gode samarbeidspartnere.

For nærmere informasjon ved konkrete behov ber vi deg ta kontakt med vår bilavdeling: road@sr-group.no

Global sjø/tog transport

Oversjøisk er kapasiteten fortsatt noe redusert som følge av fallende volumer og stengte havner/grenser. Videre er ratene under press og kapasitetsmangel kan medføre høyere rater enn det som har vært vanlig den senere tid.

Togtrafikken mellom EUR-ASIA går stort sett som normalt og aktiviteten er tilnærmet normal i de fleste regioner i Kina.

Shortsea går som normalt.

For nærmere informasjon ved konkrete behov ber vi deg ta kontakt med vår sjøavdeling: ocean@sr-group.no

Flyfrakt

Det er fortsatt stadige rute kanselleringer og permitteringer hos flyselskapene som også rammer flyfrakten, både nasjonalt og internasjonalt!

Her finner du IATA sin oppdatering på status for flytrafikk i de enkelte land!

Mange av de rutegående passasjerstrekningene er fortsatt innstilt. Dette reduserer fortsatt kapasiteten kraftig, noe som igjen gir høyere rater. Kapasitetsproblemer vil fortsatt medføre forsinket fremføring – det lønner seg derfor å være ute i god tid. Håndtering på flyplasser går også noe tregere enn normalt. Innenrikstrafikk flytrafikk går med svært redusert kapasitet, noe som kan forlenge transporttiden og det setter også ratene under press.

For nærmere informasjon ved konkrete behov ber vi deg ta kontakt med vår flyavdeling: air@sr-group.no

 Nasjonalt

Trafikken nasjonalt går som normalt. Vi opplever svingende volumer, men har foreløpig god kapasitet både lokalt og nasjonalt.

Vi opprettholder våre inngripende tiltak internt med siktemål å redusere faren for smitte og vi følger selvsagt lojalt opp våre kunders forordninger i forhold til tiltak for å begrense smitte.

Vi er alltid klare til å gjennomføre ditt oppdrag med vår egen kapasitet når det måtte være.

For større transporter og prosjekter hvor båt kan være et alternativ så har vårt selskap Gesi Shipping AS muligheten til å bistå – kontakt shipping@gesi.no

For nærmere informasjon ved konkrete behov ber vi deg ta kontakt med vår innenlandsavdeling: booking@sr-group.no eller foresporsel@sr-group.no

Tidskritiske forsendelser – spesialløsninger

Dersom man har spesielt tidskritiske forsendelser eller spesielle behov kan vi bistå med ulike charter eller kurer-løsninger både på sjø, fly og bil. Ved tidskritiske forsendelser nasjonalt har vi materiell og personell tilgjengelig for å gjennomføre ekspresstransporter.

For konkrete forespørsler kontakt global@sr-group.no

Toll

Tollvesenet melder at alle tollsteder er åpne.

Det er ingen begrensninger i forhold til netthandel.

Valutakurser

Det er fortsatt stor uro i finansmarkedene, noe som har medført en rekordsvake nivåer for norsk krone i forhold til EUR, DKK, SEK og USD. Dette betyr at våre kostnader i EUR, USD, SEK og DKK har økt betydelig. Vi ser oss derfor nødt til å innføre et valutatillegg på all vår frakt gjeldende alle tilbud som er gitt av oss, som ikke er fakturert. Det betyr i praksis at alle oppdrag underveis, vil få et valutatillegg. Dette vil ivareta forsendelser med lang transittid.

Valutatillegget tilkommer selvsagt bare på den del av kostnaden som stammer fra utenlandsk valuta. Tillegget vil kunne variere alt etter valutakurser og hvilken valuta det gjelder.
Alternativt kan vi tilby kunder som kommer med nye oppdrag fakturering i utenlandsk valuta. Vi beklager på det sterkeste de utfordringer dette medfører for dere alle, men kan forsikre at vi vil gjøre vårt ytterste for å få frem varene til beste for våre kunder.

Vi kan forsikre at vi i SR Group fortsatt har fullt fokus på å komme gjennom pandemien på en god måte og bidra også til at våre kunder får sine leveringsbehov i størst mulig grad oppfylt.
Vårt dedikerte personale vil jobbe for å finne gode løsninger såfremt dette er mulig og vi vil fortsette å levere i tråd med vår visjon: «Best på kvalitet og service» også gjennom denne krisen!

 

Flere saker