Angrep på skip i Rødehavet

20/12/2023

Rødehavet er en betydningsfull global handelsrute for containere og frakt av olje og gass, som binder sammen Asia, Europa og Afrika. Området preges imidlertid av geopolitiske spenninger, piratvirksomhet og væpnede angrep.

Som publisert i den internasjonale pressen har de siste ukene vært preget av hendelser som har forstyrret sjøtrafikken og økt bekymringene for sikkerheten i området. Houthi-rebeller utfører for øyeblikket angrep mot kommersielle fartøyer i Bab al-Mandab-stredet, og vi forventer påvirkninger på global skipsfart. Dette knyttes til konflikten mellom Israel og Palestina.

Fremover forventes konflikten å ha betydelige konsekvenser for global handel, med alvorlige forsinkelser, skip ute av posisjon i uker eller måneder, og økte kostnader for tjenester som passerer Rødehavet.
Det er fortsatt uklart hvor omfattende konsekvensene vil være, men SR Group skal gjøre det vi kan for å holde våre kunder og samarbeidspartnere oppdatert og finne gode løsninger.

Sikkerheten og livene til de involverte er selvfølgelig høyeste prioritet og våre tanker går til dem.
For eventuelle spørsmål ber vi dere om å ta kontakt.

«- Rederiene tar situasjonen på største alvor og vurderer trusselbildet løpende. Vi antar at flere rederier fremover vil vurdere alternative seilingsmønstre. Men det er tidkrevende å seile utenom Rødehavet og Suezkanalen, noe som i tilfelle vil medføre forsinkelser og forstyrrelser i verdens varehandel. Skipsfarten er en uskyldig tredjepart og angrepene skjer i en av verdens viktigste ferdselsårer for sivil skipsfart. Norge har til enhver tid om lag 40 norsktilknyttede skip i dette området»

– Harald Solberg, Administrerende Direktør i Norges Rederiforbund

 

Andre nyheter

Nytt regelverk for tollbehandling fra 1. januar 2023. SR Group som din speditør vil på grunn av dette ha behov for å få inngående informasjon om godset i god tid før ankomst for å kunne starte tollprosedyre.
I april var vi i Augsburg, Tyskland. Det var nemlig duket for Q-Days 2023; Verdenspremiere på Quantron QHM FCEV AERO hydrogenelektrisk tung lastebil. Mottoet? #Readytodeliver